fredag 17. juni 2016

NM neste!

God kveld! I morgen er det NM, men jeg har helt glemt å oppsummere Rye terrengsykkelfestival, så jeg tenkte jeg skulle gjøre det og!

Rye terrengsykkelfestival ble en morsom helg med mye fart og litt spenning.

Vi startet fredagen med et temporitt i en runde på i underkant av 7 minutter for oss jentene (6.15 for raskeste jente). Det var kort og brutalt, og ikke tid til å gjøre noen feil. Jeg endte på en 4.plass bare 4 tideler bak svenske Linn Gustafzzon. Fikk og den hvite u23-trøyen i norgescupen sammenlagt.
Fotocreds til Andreas Baardseth!


Flere 4.plasser skulle det bli. Lørdagen var det tid for årets korteste rundbaneritt. 3 runder i en runde på 4-5 km. Ble mye knot på første runden for min del, og jeg måtte av sykkelen 2 ganger allerede før første passering på langesonen. Tapte en del plasseringer, og tid opp til de i front. Jeg følte ikke at jeg hadde en super dag på sykkelen, var som om all energien min gikk ned i bakken i stedet for fremover. På andre runden fikk jeg hentet meg litt inn, og jeg ble liggende bak Sylvi en god stund. Mistet henne litt og Sunniva Dring kom opp i ryggen min og passerte meg ett lite øyeblikk. Tok meg sammen og "rykket" i en bakke som ga meg en liten luke. Etter det nærmet jeg meg Sylvi igjen, og etter å ha passert henne fikk jeg streng beskjed om å bare kjøre det jeg kunne og slutte å se bakover, for Sylvi mente jeg tapte tid hver gang jeg snudde meg. Holdt den plassen inn til mål, og ble nok en gang nr. 4 bak Ingrid, Elisabeth og Linn, men Sylvi rett bak.

Søndagen kjørte vi kortbane. 4 runder i en "kort bane", eller løype om du vil. Fikk endelig til en god start, og jeg følte jeg var først ut fra sletta, men har sett på bilder i ettertid at jeg lå ganske likt som Linn :P Uansett, det var bare starten, og selv om det var kort, så holdt jeg ikke den stillingen hele veien for å si det sånn. Ingrid og Elisabeth smatt forbi etter et par hundre meter. Nok engang ble det fight mellom meg og Sylvi. Veldig gøy, selv om det var skikkelig hardt. Linn lå rett foran oss nesten hele veien, men på slutten av runde 3, kjørte Sylvi i et tre, og jeg fikk en liten luke. Dessverre, for da roet jeg ned en god del, og på 4 runden kunne jeg ikke lenger se Linn. Dermed endte det nok engang med en 4. plass, og det ble en 4.plass sammenlagt også.Morsom helg, selv om jeg liker de litt lengre distansene bedre. Hyggelig med besøk fra Sverige var det og! Kårer Alina til den roligaste svensken jeg kjenner!
3 av 3 Rye-jenter topp 5 er og ganske kult! Grattis til Elisabeth med 2.plass og Sylvi med 5!! Og så klart Ingrid som stakk av med seier alle dager. Funfact, vi har alle 4 samme trener, og det er jo litt kult! I fjor var det oss 4 som sto igjen i sprintfinalen i NM, og i helgen braker det løs  i Svelvik med NM igjen.

Om jeg er klar? Tja, jeg håper det. Uvant at NM er nesten 5 uker før det pleier, og jeg har vel kanskje ikke hatt en helt optimal vår. Forkjølelse og småsykdom er ikke noe nytt, men håndbrudd har jeg aldri opplevd før, og jeg skal innrømme at rullesyklingen i starten av mai tok litt på motivasjonen. I tillegg gikk jeg glipp av litt teknisk trening, og ett par ritt i denne perioden. I dag er hånden som normal, og jeg er vel tilbake teknisk ca. der jeg var før jeg brakk hånden i april. Fikk meg noen gode kvalitets økter på rulla i den perioden, og jeg har fått trent godt de siste ukene. Ritt-treningen er jo den beste treningen for å bli god på å kjøre ritt, og det har jo blitt endel ritt på meg i det siste.

Ellers har jeg hatt noen gode økter med Sylvi i år, og senest forrige onsdag hadde vi vel årets beste økt opp mot Tryvann. 3*30 sek spurter i Sørkedalen først, etterfulgt av 3*7 minutter 30/15 i Holmenkollveien, og deretter 3*30 sek spurter til slutt igjen. Sykt gøy, faktisk! Og vondt! Vi pusher jo hverandre til nær døden. Og nå har vi tatt hverandre i hånda på å bare fortsette med det her og se hvor gode vi kan bli. Vi har mye å gå på ;)

Målet mitt i helgen er en pallplass på rundbanerittet, og jeg er klar til å gi alt for den. Kommer til å bli en tøff fight. Løypa er relativt flat og rask, så det er bare å tråkke! (Gunn-Rita stiller til info ikke til start i år da NM ikke arrangeres på offisiell mesterskaps-dato pga VM-uttak osv tror jeg. )

Nå får det bare briste eller bære!

Lykke til alle sammen!

xoxo

Marit


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar